Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Dodo 155
    В коя книжка пише, че не пречило до 1л./1000км???
    Няма такова нещо
    Нали се сещаш при такъв разход на какво ще заприлича катализатора, примерно ...[COLOR="Silver"]

=============
    code
    Изобщо няма да чуе недей да говориш наизуст Книжката съм я снимал, някъде из форума е.
    ==============
    code,
    защо мислиш,че катализатора изобщо "няма да чуе" при толкова мн масло?!?
    sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Алфа Ромео 146 T.C. 1.4 103 к.с 99 г. - 6 000 км - 750 мл. масло ... И на мен ми се струва много литър на 1000 км ....
      Alfa Romeo 146 1.4 16V 103 к.с. 99г

Comment

Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщение
        Колега замисли се на какви години са ни автомобилите... и начина им на каране преди това не е известен на никой настоящ собственик! Не мисля,че е удачно на стара кола маслото и да се сменя на повече от 10 000км... Аз моята я карах с 20к... а сега съм с Selenia Racing 10W60...Решението взех лятото като видях,че 20к е редичко като вода на летните жеги...и мисля,че 10w60 е идеалният вариант и наи-вече за през лятото, защото двг-то държи постоянно високи температури.
        Какво ме интересува как я е карал (от документите които имам е видно че е обслужвана регулярно на равни интервали предимно в оторизиран сервиз на алфа ) предишния собственик
        важно е аз как я карам стила на каране и пробега както и времето за което е изминат определят различна продължителност на живот на едно и също масло, останалото е дрън-дрън.
        Last edited by dimo; d.m.y г., 18:11.
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Какво говориш аз измих двигатела сещаш се че маслото става рядко ,като вода и пак ми взе 4.2л и е на максимума нямам обяснение за това!?Сипах и 5W50 рейсинг но мисля да не го търкалям много най-много до 10000км че какви ментета са се навъдили,преди бях с кастрол но го харчеше това за 2000км не го е пипнала.
          АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Аз карам със Селения 20К , за 5000км не е мръднало грам, вярно е че си я карам по леко и ще си го сменя на 18 -20к, както каза колегата Димо някой ако иска да си го сменя и прз месец
            http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
              Там няма хора, дори и монтьори, които да зная какво правят и да го могат!
              Представям си какви ги говорят на собствениците на Мазерати Там сигурно х 20л./1000км ще е нормално
              Грам не съм съгласен с теб колега, защото моята кола я оправиха за 2 часа, само след като монтьора я беше чул. Сега карам нов автомобил, но нека да не спамим темата на колегата. Поздрави и за момента аз ще продължа да ходя в Ауто Италия.
              Last edited by spe4elist; d.m.y г., 21:23.

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                Не бъди сигурен в това, защото е много възможно капака да е леко крив. И това в съчетание с не особено добра гарнитура, води до теч. Лошото е, че няма как да се шлайфа този капак, защото има улей отдолу, затова трябва да се слага само хубава гарнитура и ако се наложи малко циганска работа - леко силикон за да уплътни и да не пуска.
                Капака не знам дали е крив, но при смяната майстора я намаза със силикон. Не мисля, че е от там, защото бях измил мястото перфектно, след това направих едно кръгче, снимах колекторите и проверих за теч, но около тях беше сухо.
                sigpicAlfa Romeo 156 1.8TS ГИ '98

Comment

Колега брат ми има Фиат Мареа и на него така му течеше масло по изпускателния колектор.Оказа се че,пуска масло от самите шпилки.Вадиха ги,сложиха някво липило и спря теча.И той мислеше че,е от капака но то какво излезе.Иначе доста неприятно пуши.
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTS

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                    Според книжката на колата разход до 1л на 1000км не пречи на мотора, така че си трая. Имаше преди даже спорове, че това е нормален разход, но според мен италианците са имали предвид точно горното, а не че е нормален.
                    Ясно написах, че това не е нормален разход още в първия си пост. Обаче след това се почна ..
                    В коя книжка пише, че не пречило до 1л./1000км???
                    Няма такова нещо
                    Реших пак да я снимам, явно има интерес през няколко месеца
                    Attached Files
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ясно написах, че това не е нормален разход още в първия си пост. Обаче след това се почна ..

Реших пак да я снимам, явно има интерес през няколко месеца
                      Да, но това може да е само първите 5-6000 км

---------- Post added at 07:58 ---------- Previous post was at 07:56 ----------

Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
                      Просто си мисля на глас... Значи има си заглавие темичката "Engine oil consumption" и пише "Max engine oil consumption is usualy 400 grams every 1000km." и точка. Демек харчи си двигателя по толкоз максимално. Отдолу вече на нов ред има пояснение...: " therefore engine oil consumption may be considered stabilised only after the first 5000-6000 km."
                      Аз както го прочитам тва ми става ясно че по време на разработката може да не е точно както е описано с въпросните 400г. и след 5000-6000км. вече се стабилизира харченето на масло и то застава с посочените граници, а не че престава да харчи...
                      Ся вярно че са го сложили под общ знаменател JTD и ТС... ама май тва написаното напрактика се отнася за бензинките... И на моя дизел който имах не близваше от смяна до смяна, но с ТС-то ако се настъпва не е така.
                      Това се отнася за началните 5-6000 км, затова в следващото изречение е уточнено при какви условия може да се очаква това.
                      Виж по-горе е написано същото за бензиновите, но там дават и до 1 л.

---------- Post added at 08:03 ---------- Previous post was at 07:58 ----------

Първоначално публикувано от dvoinikat Покажи съобщение
                      Грам не съм съгласен с теб колега, защото моята кола я оправиха за 2 часа, само след като монтьора я беше чул. Сега карам нов автомобил, но нека да не спамим темата на колегата. Поздрави и за момента аз ще продължа да ходя в Ауто Италия.
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29537
                      май си единственият ...
                      п.с. И бояджиите им не струват, преди 3-4 месеца ми правиха врата и калник. Преди няколко дни забелязах, че боята се люпи и пада
                      Добре, че КАСКО-то ще покрие ново боядисване и ще ми спестят разправиите с тези олигофрени!

BTW: Успех ти желая! Дано винаги си доволен от сервиза

Към темата ... колега, ходи ли да проверят гарнитурата и шпилките, както ти казаха колегите?
                      sigpic

Comment

Значи превеждам точно от книжката на Gh0stRider, щото моята е на италиански.
                        Максималната консумация на масло е обикновено до 400гр на 1000км.(в моята книжка пише литър)
                        По време на началния период двигателя се разработва, следователно за стабилизирана консумация на масло се счита само тази след първите 5000-6000км.
                        Разхода зависи от начина на каране и от кондицията на превозното средство.
                        Та Dodo 155, пак говориш наизуст.
                        Attached Files
                        sigpic

Comment

Значи превеждам точно от книжката на Gh0stRider, щото моята е на италиански.
                          Максималната консумация на масло е обикновено до 400гр на 1000км.(в моята книжка пише литър)
                          По време на началния период двигателя се разработва, следователно за стабилизирана консумация на масло се счита само тази след първите 5000-6000км.
                          Разхода зависи от начина на каране и от кондицията на превозното средство.
                          Та Dodo 155, пак говориш наизуст.
                          Няма да споря с теб, въпреки че съм прочел доста повече английски и всякакви книжки за тази кола, но до момента няма читаво TS или JTD, което да харчи повече масло от смяна до смяна. Обикновено никой не долива, а сменя.
                          Аз съм на 13 500 км от смяната и в момента маслото ми е на 1/3 под MAX. Нивото MAX/MIN е около 600-700 гр. Колата не се бута, дори доста пъти е след 3000 оборота. Сега е вече на близо 58 000 км.
                          На Пунто-то падна с 1/4 за 11 000 км. Колата е на 210 000 км, но се кара спокойно. Рядко над 4000 оборота.
                          И по двете няма видими течове или сълзички, както и не пушат на изгоряло масло.

По-добре пусни тема "Колко масло ви харчи колата на 1000 км" и ще видиш колко ще се "похвалят" с разход над 100-120 гр./1000 км.
                          Само повредени коли могат да харчат 1л./1000 км!!!
                          Тези, които не падат под 5000 об./мин. могат да постигнат по-висок разход и сигурно да го докарат до 400 гр./1000 км, но надали 1л.
                          Колегите в АО споменават за увеличен разход през лятото и когато карат на по-високи обороти и никой не е споменал, че му харчи повече от 150-180 гр./1000 км.
                          При над 250 гр./1000 км се счита, че има проблем - запушен сепаратор, сегменти, гумички на клапани, течове и т.н.

Карал съм няколко служебни коли от 0км и всичките ядяха маслото първите 5000 км! Дори на една Астра ми се наложи да долея 3л./4500 км. Отидох в сервиза, за да направя рекламация и ми казаха да дойда, ако този разход продължи и след 5-6000 км. Е, в крайна сметка повече не отидох. След 5500 км все едно се затапи и спря да го пипа. Колата за 15 000 км падаше само с няколко милиметра от МАХ.

Направи си извода сам

п.с. Не случайно под твърдението, че колата харчи един колко си, са поместили при кои условия!
                          При дизела разходът може да е по-висок!
                          sigpic

Comment

Dodo 155, ако прочетеш мненията от самото начало (ама не само своите), ще разбереш, че сам се вкарваш в спорове. Аз пиша, че не е нормално, след малко ти ми обясняваш, че не е нормално. Аз цитирам книжката - нямало такава книжка. Снимам ти я - то вътре пишело друго. Превеждам ти я - ама ти си бил карал не знам какви коли . . . айде стига
                            sigpic

Comment

Dodo 155, ако прочетеш мненията от самото начало (ама не само своите), ще разбереш, че сам се вкарваш в спорове. Аз пиша, че не е нормално, след малко ти ми обясняваш, че не е нормално. Аз цитирам книжката - нямало такава книжка. Снимам ти я - то вътре пишело друго. Превеждам ти я - ама ти си бил карал не знам какви коли . . . айде стига
                              Не се бий по главата ... аз приключих още с това мниние -
                              Ако е сегмент или гумичка на клапан, ще пуши при запалване, при отнемане на газта, при форсиране и т.н.
                              Явно не е от сегмент, защото при 1л./2000 км ще си прави фитили ако е от него.
                              На снимката трудно може да се види какво е, но ми се струва много бистро маслото над самия колектор ... сигурен ли си, че не тече отнякъде и затова да ти губи?
                              Обикновено при запушен маслен сепаратор, колата може да изхарчи и повече.
                              Трябва да се провери и това.
                              ... но винаги се намират разбирачи, което понякога ме влудява
                              На снимките ясно се вижда, че има теч, пресен е и колата явно не го гори през цилиндрите, но веднага се измества темата към друго и както виждаш, човекът млъкна, а ние се разправяме кое е вярно - 400гр. или 1л. и дали е нормално и т.н.

Аз съм до тук ...
                              sigpic

Comment

Благодаря на всички колеги, които ми помогнаха! Сега поне знам, че проблема не е от сегменти, както ме наплашиха в сервиза. В близките 1-2 седмици отново ще се ходи в сервиз.
                                sigpicAlfa Romeo 156 1.8TS ГИ '98

Comment

Working...
                                X